10 napos elvonulás Thaiföldön

Itt ülök a tengerparton, Thaiföldön, hallgatom a víz kellemes hullámzását, és most is – mint általában mindig – egy új projekten töröm a fejem.

Akik olvassátok rendszeresen a bejegyzéseimet tudjátok, hogy minden évben ellátogatok Dél-Kelet Ázsiába egy pár hónapra, nem csak azért, hogy energiát gyűjtsek az év második részére, hanem azért is, hogy elvonuljak, meditáljak, jógázzak, kapcsolódjak a természet elemeivel, erősítsem magamban a MINDEN EGY tudatot, gyakoroljam az alázatot és közben visszataláljak a legbelsőbb énemhez.

Most sincs ez másként. Érzem, ahogy az itt (itt = Koh Tao szigete) lévő csodálatos energia átjárja testem minden porcikáját. Fantasztikus az élet, ha elmerjük hinni, hogy megérdemeljük a benne lévő összes jót.

 • De Te vajon hiszed, hogy elég jó vagy?
 • Bízol abban, hogy ha tudásod legjavát adod, az elegendő?
 • És ha megteszel minden tőled telhetőt, akkor megérdemled a csodát?

Sajnos az ügyfeleim jelentős része, a barátaim, és sokszor magam is a következő kellemetlen önkorlátozó hiedelemmel viaskodunk. Azzal a hanggal, ami azt ismételgeti: „NEM VAGYOK ELÉG JÓ!”

S bár több fantasztikus technikát is kidolgoztam arra vonatkozólag, hogyan szabaduljunk meg ilyen-olyan negatív berögzüléseinktől, önkorlátozó hiedelmeinktől, valahogy mégis úgy tűnik, ettől az egytől nagyon nehezen tudunk megválni.

…Hogy az egész világ meglássa a benned lakozó fantasztikus nőt!

A minap a kezembe került Don Miguel Ruiz egyik könyve a „The mastery of LOVE”, magyarul „A szeretet iskolája”, amiben ő teljesen egyszerűen megválaszolja a bennem ezzel kapcsolatosan megfogalmazódott összes kérdést. Ő ugyanis azt mondja, egyáltalán nem furcsa, hogy az emberek többsége ezzel a destruktív hitrendszerrel küszködik. Hogyan is érezhetnénk jól magunkat a bőrünkben – kérdezi ő, és miért is hinnénk benne, hogy mi elég jók vagyunk, ha nekünk egyszerűen fogalmunk sincs arról, hogy kik is vagyunk valójában.

Annyi maszkot veszünk magunkra nap mint nap, és annyi játékot játszunk annak érdekében, hogy mások szeressenek, elfogadjanak és elismerjenek, hogy közben teljesen elveszítjük az igazi valónkat. Teljesen más szerepet játszunk, ha a szüleinkkel beszélgetünk, mást ha a barátaink társaságában vagyunk, megint másként viselkedünk a munkahelyünkön, és egy teljesen új arcunkat vesszük elő, ha egyedül vagyunk otthon. Kik is vagyunk mi valójában?

Nem könnyű a válasz, hiszen évek kemény munkájába került, hogy teljesen elfedjük a tiszta énünket. Időközben egy torz változatai lettünk önmagunknak, és fogalmunk sincs, mi van az összes ránk rakódott réteg alatt.

 • Mi tesz engem boldoggá? – Engem az igazi, tiszta énemet…
 • Ki vagyok én valójában? – Nem az, aki szeretetért színészkedik, hanem az, aki a mélyben el van rejtve…
 • Hogy lehetnék így elég jó? – Hiszen azt sem tudom, mi az én őszinte, legjobb verzióm…

Az író szerint mindannyian tökéletesnek születtünk, csak aztán időközben elhittük a hazugságot, miszerint csak akkor vagyunk értékesek és szerethetők, ha ilyenné vagy olyanná válunk.

Úgyhogy most, itt Thaiföldön, azon a szigeten, ahol az energia és a rezgés valahogy mennyei, úgy döntöttem, leások a mélybe, és megpróbálom meglátni és felhozni az igazi, tiszta énemet.

Mivel rengeteg elvonuláson voltam már, ezért arra gondoltam, hogy az összesből gyúrok egyet. Kiveszem mindegyikből a legértékesebb és leghasznosabb részeket, és létrehozok egy olyat, amelynek segítségével közelebb kerülhetünk a lelkünkhöz, a legbensőbb énünkhöz, és ezáltal a világmindenséghez is.

Az elkövetkező napokban, hetekben ezt az elvonulás tervet fogom csiszolgatni, fejleszteni, és magamon, illetve egy kisebb csoporton tesztelni. Ha a 10 nap eredménye felülmúlja a – már így is magasra tett – reményeimet, akkor idén októberben akár Te is kipróbálhatod ezt a „retreat”-et itt, velem, Thaiföldön.

A 10 nap alatt olyan témákat fogunk boncolgatni, mint…

A MEDITÁCIÓ FONTOSSÁGA

A JELENBEN VALÓ LÉTEZÉS,

A „MINDEN EGY” FOGALMA

A RAGASZKODÁS ÉS KÖTÖDÉS VESZÉLYEI

KAPCSOLÓDUNK MAJD A MINKET KÖRÜLVEVŐ ELEMEKKEL

MEGÉRTJÜK A SZERETET FELTÉTEL NÉLKÜLISÉGÉT

ÉS A “KI VAGYOK ÉN VALÓJÁBAN?” KÉRDÉSRE IS MEGKERESSÜK MAJD A VÁLASZT.

A csend fontossága...

Mindezt tesszük majd csendben, befelé fordulva, jóga órákkal megtűzdelve, finom vegetáriánus ételeket fogyasztva egy olyan környezetben, aminek csodálatosan tiszta az energiája.

Ebben a másfél hétben félretesszük a laptopot, a mobiltelefont, nem hallgatunk rádiót és még TV-t sem nézünk. Búcsút mondunk erre az időre az összes életünket korlátozó időrablónak és megajándékozzuk magunkat egy test-lélek-elme tisztítóprogrammal. Mivel a 10 nap minden pillanatában egyetlen társad lesz, SAJÁT MAGAD, ezért itt lehetőségetek lesz arra, hogy végre jól kibeszéljétek magatokat, megbocsássatok egymásnak az esetleges vétkeitekért, hogy olykor-olykor nem álltatok ki egymásért, és kialakítsatok egy tiszta, elfogadáson és feltétel nélküli szereteten alapuló, örök barátságot!

Ha Te is teljes szíveddel érzed, hogy az itt elhangzottak rezonálnak veled, és mindenképpen részt szeretnél venni a “Reconnect with your Heart” elvonuláson, akkor jelezd felém az érdeklődésedet, és ha az Univerzum is úgy akarja, akkor 2019. októberében találkozunk itt, Koh Tao-n.

“Jól csak a szívével lát az ember.
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan..”
A Kis Herceg (1943) Antoine de Saint Exupéry

Előzetes érdeklődésedet és részvételi szándékodat itt megteheted:

  JOIN MY NEWSLETTER!

  Join over 3.000 visitors who are receiving my newsletter that will help you find a way back your heart and reconnect with your feminine side!

  I agree to have my personal information transferred to MailChimp ( more information )

  I hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else. You can unsubscribe at any time.