TE IS UNOD MÁR, HOGY MÍG AZ ÉVEK CSAK TELNEK-MÚLNAK, AZ ÉLETED SEMMIT NEM VÁLTOZIK?

Minden ugyanolyan, mint volt. Munkahely, amit nem szeretsz, pénz, ami nincs, és gyakorlatilag minden nap a túlélésé a főszerep.
Ha te is egy sikerekben gazdag jövőt szeretnél, és valóban készen állsz a változásra, a változtatásra, akkor most itt a lehetőség.
Gyerünk, mondj IGEN-t az életre!

10 TIPP A SIKERES JÖVŐÉRT!1.  HATÁROZZ MEG KONKRÉT ÉS VILÁGOS CÉLOKAT!

Tudd pontosan, hogy mit és miért teszel? Elemezd, milyen pozitív tulajdonságokkal és erősségekkel rendelkezel már most annak érdekében, hogy ezeket a vágyaidat megvalósítsd! Mennyi idő alatt szeretnéd ezeket elérni? Tervezd meg a lépéseket, készíts projekt tervet! De még mielőtt bármibe is belekezdenél, tedd fel magadnak a kérdést: Ezek a célok valóban az én céljaim? Vagy csak azért próbálom meg őket elérni, hogy más jó véleménnyel legyen rólam?
Egy jó tanács! Ha nem érzed, hogy a kitűzött célok maximálisan rezonálnak veled, akkor el se kezd őket megvalósítani. Ugyanis, ha útközben jönnek majd a nehézségek, az elbizonytalanodások, akkor egy pillanat alatt fogod őket feladni. Aztán meg majd küszködhetsz a lelkiismeretfurdalással! Ne tedd! Viszont a saját vágyaidért harcolj mindhalálig!

 

2.  KÉSZÍTS NAPI FELADATLISTÁT!

A helyes időgazdálkodás elengedhetetlen ahhoz, hogy tökéletesen lásd az előtted álló napok, hetek, hónapok feladatait. Ebből fog kiderülni ugyanis, hogy mennyi időt tudsz majd a különböző projektjeidre, a vállalkozásodra, a munkádra, a tanulmányaidra, a szabadidődre és egyéb számodra fontos tevékenységekre fordítani.
Sajnos, nagyon sokan az idő hiányát használják kifogásként. „Áh, arra nem lesz időm.” – mondják.
Pedig, ha feljegyeznénk, mivel töltjük a napunkat, kezdve az ébredéstől egészen odáig, hogy ágyba bújunk, bizony meglepődnénk. Rengeteg üres járat van, amikor ébren álmodunk, vagy éppen olyan dolgokra pazaroljuk az időnket, ami egyáltalán nem visz minket közelebb a célunkhoz. Abban a pillanatban, hogy sikerül ezeket a kis időrablókat nyakon csípnünk, máris egy lépéssel kerülünk közelebb ahhoz, hogy visszanyerjük az életünk felett az irányítást.
A következő feladatunk a priorizálás művészetének elsajátítása. Hiszen nem akarunk ideje korán kiégni és feladni mindent, mielőtt még célba érnénk. Hatékony tervezéssel a sikerességünk szinte biztosított.
Miután felállítottuk a fontossági sorrendedet az elvégzendő feladataink között, a következő lépés, hogy azokat betegyük a napi feladatlistánkba. Én, erre a célra egy napi tervező naptárt használok, ami nem csak azért fantasztikus, mert segítségével folyamatosan ellenőrzöm, hogy minden a lehető legmegfelelőbben, időbeli késlekedés nélkül menjen, de általa az is biztos, hogy elérem a kitűzött céljaimat. Amikor a napunkat tervezzük, használjuk a józan paraszti eszünket. Például ebéd utánra ne tegyünk óriási kihívásokat, hiszen ilyenkor általában a szervezetünk el van fáradva, energiánk nagy része az emésztésünkre összpontosul. Én ezt az időszakot szoktam a különböző telefonhívások lebonyolítására, emailek elküldésére használni.
A másik nagyon fontos dolog, amit szem előtt kell tartsunk, a 20%-80% szabálya. Mit is értek én ezalatt? Előfordulhatnak olyan esetek, amikor olyan ad-hoc feladatok jönnek be, amikkel előre nem tudunk számolni, ezért jó, ha a munkanapunk 20%-át üresen hagyjuk. Ezáltal elkerüljük azt, hogy a későbbiekben rosszul érezzük magunkat az esetleges csúszások miatt.
A következő ötlet Brian Tracytől származik. Ő azt tanácsolja (imádom ), hogy az unalmas, vagy nehezen megoldható feladatokat a nap elejére tegyük. Kezdjünk ezekkel. „Együk meg a legrondább békát először.” Utána már minden csodásan és könnyedén fog menni.
Ha tökéletesen elvégezted a napi feladataidat, akkor ne feledkezz meg a jutalomról sem. Elengedhetetlen, hogy megünnepeljük a sikereinket. Ne gondolj itt nagy dolgokra. Lehet ez egy séta a kedvesünkkel, vagy akár egy kellemes, nyugtató fürdő is.

 

3.  MINDEN PILLANATBAN ADD A LEHETŐ LEGJOBBAT MAGADBÓL ÉS TEDD MEG, AMI TŐLED TELIK!

Ha eszerint éled mostantól a mindennapjaidat, akkor nem vonhatod magad felelősségre, s elkerülheted az önvád és a megbánás kínzó fájdalmait is. Sajnos a legtöbben félnek a kudarctól, és ezért nem hozzák ki magukból a maximumot. Aztán vannak, akik pont ennek az ellenkezőjétől, a sikertől tartanak, hiszen utána ki tudja, milyen extra tevékenységeket kell majd pluszban végrehajtaniuk. Hidd el, az egész életed megváltozik majd, ha folyamatosan a legjobb énedet adod a világnak. Hagyd abba a hasonlítgatást is. Nincs két egyforma ember. A világ pont emiatt színes és gyönyörű. Képzeld csak el milyen lenne, ha holnaptól 300 ezer Angelina Jolie vagy Brad Pitt rohangálna az úton. Úgy vagy egyedi és különleges, ahogy vagy. Az egyedüli személy, akivel nem árt, ha napi szinten megméretkőzöl, az saját magad! Amíg arra törekedsz, hogy minden pillanatban jobb és jobb legyél, addig a lehető legjobb úton jársz és ezáltal a legnagyobb ajándékot adod önmagadnak és a világnak is.

 

4.  MINDEN HÓNAP VÉGÉN JUTALMAZD MEG MAGAD!

Amikor teljesítesz egy feladatot vagy elérsz egy korábban kitűzött célt, jutalmazd meg magad. Ezek az apró gesztusok önmagad felé csodákra képesek. Ösztönözni fognak arra, hogy a következő alkalommal is mindent megtegyél a sikerért. Sajnos, azt tapasztalom, hogy az emberek általában nagyon kevés időt szentelnek önmaguk megjutalmazására. Az ügyfeleim kikerekedett szemmel hallgatnak, amikor erről a témáról beszélgetünk. Fogalmunk sincs, hogy kezdjenek bele, illetve hogyan érjék azt el, hogy a saját sikereik megünneplése rutinná váljon az életükben. Néha még az sem teljesen tiszta számukra, mi is lehetne az a kis meglepetés, ajándék, amely boldoggá tenné őket. Természetesen a következő ülésen már óriási örömmel számolnak be arról, milyen csodálatos érzés volt egy nehezebb feladat elvégzése után önmaguk megajándékozása. Itt szeretném megjegyezni, hogy ezek a jutalmak, nem kell, hogy óriási költséget jelentsenek számunkra. Gondoljunk csak egy hosszú sétára a parkban, illetve egy finom vacsora megfőzése vagy egy régóta halogatott könyv elolvasása is ugyanúgy örömmel tölthet el minket. Légy kreatív és találd meg a számodra legszebb és legösztönzőbb jutalmakat.

 

5.  TARTSD A HATÁRIDŐT ÉS MINDIG LÉGY PONTOS!

Olykor-olykor nagyon könnyű megcsúszni a feladatainkkal, különösen akkor, ha nincs megfelelő önfegyelmünk. Az önfegyelem azt jelenti, hogy képesek vagyunk kontrollálni magunkat, a cselekedeteinket, és felelősséget vállalni a tetteinkért. Lehet, hogy jó lenne elmenni a barátokkal moziba ma délután, de ha még nem fejeztük be a feladatlistánkon szereplő teendőket, akkor a filmvetítés ugrott. Még szerencse, hogy minden nap vannak előadások 🙂
A pontosság egyenlő a tisztelettel. Tiszteljük magunkat, a környezetünkben lévőket és a legnagyobb értéket a földön, az időt is. Amennyiben már magunk is unjuk, hogy számtalanszor kell késés miatt bocsánatot kérnünk, szabadkoznunk, sőt pánikolnunk, tudjuk, hogy minden pillanat tökéletes ennek a negatív szokásnak a megváltoztatására. Hiszen azon kívül, hogy nem bántunk meg és hozunk sokszor kellemetlen helyzetbe másokat, még egy nagy előnnyel bír a pontos érkezés: sokkal nyugodtabb lesz az életünk!

 

6.  TALÁLJ EGY FANTASZTIKUS PÉNZGAZDÁLKODÁSI RENDSZERT, AMIT NAPI SZINTEN KÖVETHETSZ!

Én Rengeteget olvastam különböző pénzgazdálkodási eszközökről, ötletekről, hiszen mindig is érdekelt, hogyan gyarapíthatom a megkeresett jövedelmemet. Egy technika különösen kiemelkedett a többi közül, amit én is óriási szeretettel és lelkesedéssel használok nap, mint nap, immáron három éve. Maga a rendszer annyira egyszerű, hogy egy gyermek is képes lenne alkalmazni.
Ennél a pénzgazdálkodási rendszernél egyáltalán nem számít mennyit viszel haza havi szinten. A lényeg, hogy kitartó legyél és kövesd a játékszabályokat. Hidd el, hogy rövid időn belül meglesz az eredménye.
Az emberek többsége állandó pénzproblémával küszködik. Nem feltétlen azért, mert nincs elegendő jövedelmük, hanem azért, mert fogalmuk sincs, hogyan gazdálkodjanak a meglévő bevételükkel. Elengedhetetlen ugyanis, hogy havi szinten ellenőrizzük, mire költjük el a pénzünket, illetve, hogy egyáltalán mennyi az összes havi kiadásunk.
Az általam követett technikában a nettó jövedelmünket 6 felé osztjuk. Majdnem úgy, mintha 6 különböző számlánk lenne. Ezek nem fontossági sorrendben a következők:
• szükség kassza,
• pénzügyi szabadság kassza
• hosszútávú megtakarítási kassza
• Tanulmány kassza
• Jutalom kassza
• Jótékonyság kassza
Azt, hogy pontosan mit is jelentenek ezek a számlák, illetve hogyan és milyen %-ban lesz a megoszlás, a márciusi ÉLJ BŐSÉGBEN AKADÉMIÁN részletesen elmagyarázom. Elöljáróban annyit, hogy a rendszerrel már 3 hónap alatt is fantasztikus eredményt érhettek el 🙂

 

7.  TALÁLD MEG A SAJÁT TÁMOGATÓ KÖZEGEDET!

Vess véget minden olyan kapcsolatnak, amely káros a számodra. Nincs arra szükséged, hogy valaki folyamatosan kritizáljon téged és azt éreztesse veled, hogy nem vagy elég jó. Vedd magad körül olyan emberekkel, akik pozitívak, akik hisznek benned, és akik támogatnak céljaid elérésében. Jim Rohn – vállalkozó, szerző és motivációs előadó – annak idején nagyon bölcsen azt mondta, hogy mi magunk annak az 5 embernek vagyunk minden tekintetben az átlaga, akikkel időnk java részét töltjük. Nekem is nehéz volt eleinte ez a felismerés, hiszen emiatt véget kellett vessek egy-két korábbi kapcsolatomnak. De higgyétek el, annak érdekében, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet éljünk, és rendületlenül haladjunk céljaink felé, elengedhetetlen a jelenlegi kapcsolataink elemzése.

 

8.  FOLYAMATOSAN TANULJ ÉS FEJLESZD MAGAD!

A nettó bevételünk 10%-át fordítsuk mostantól a taníttatásunkra, önfejlesztésünkre. A legtöbb ember nem rendelkezik erre a célra elkülönített összeggel. Pedig nagyon fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat. Úgyhogy mostantól bátran vásárolj könyveket, vegyél részt különböző képzéseken, konferenciákon, hiszen mint tudjuk, az önmagunkba invesztált összeg a lehető legjobb befektetés.

 

9.  ADJ MEG MINDENT A TESTEDNEK ÉS A LELKEDNEK, AMIRE CSAK SZÜKSÉGÜK VAN!

A tested egy csodálatos autó. Mindig elvisz téged oda, ahova csak akarod. Ahhoz azonban, hogy ezek a túrák zökkenőmentesek legyenek, arra van szükség, hogy a lehető legjobb üzemanyagot add neki. Figyelj hát oda a táplálkozásodra, illetve arra, hogy mit viszel be napi szinten a testedbe. Gondolom te is azt szeretnéd, ha mindenféle alkatrész csere nélkül sokáig szolgálna téged ez a jármű. Ami a lelkedet illeti, azt szeretném, ha a mai naptól beiktatnál 30 percet, amikor is kizárólag önmagaddal foglalkozol. Ez az idő a tiéd, azt tehetsz közben, amit csak szeretnél. Hogy mindezt reggel, még mielőtt beindul a nagy hajtás, vagy ebédidő után, vagy akár lefekvés előtt teszed meg, nem számít. A lényeg, hogy ez a 30 perces program, melynek adjuk a ‘randevú önmagammal’ nevet, rutinná váljon. Végül, de nem utolsó sorban, próbálj meg meditálni, (hacsak pár percet is) minden nap. Az agyunk folyamatosan zakatol. Tele van múltbeli sérelmekkel, jövőbeni feladatokkal, mialatt a jelennel nagyon keveset foglalkozunk. Ahhoz, hogy ne csak nézzünk, de lássunk is, illetve ne csak halljunk, de értsünk is, elengedhetetlen, hogy megtanuljunk a jelen pillanatban lenni. Erre fantasztikus eszköz a meditáció.

 

10.  KEZDJ EL SIKER ÉS HÁLA NAPLÓT VEZETNI!

Ez az 5 perces cselekedet a nap végén óriási mértékben fejleszti majd az önbizalmadat, illetve emlékeztetni fog arra is, mennyi csoda, és milyen sok fantasztikus ember vesz téged körül nap mint nap, amiért hálás lehetsz. Arra kérlek, hogy mostantól minden este írj össze 5 dolgot, amit elértél aznap, és ami büszkeséggel töltött el, majd a következő nap folytasd azokkal a dolgokkal, amelyekért nap közben hálás voltál.

******

Amennyiben sikerül ezeket a pontokat többé-kevésbé betartanod, a jövő éved sikeressége szinte garantált lesz.

Ha  azonban  Te  is  készen  állsz  arra,  hogy  végre  teljesen  kezedbe  vedd  az  életed  felett  az  irányítást,  és  megszerezd  a  kellő  tudást  ahhoz,  hogy  te  is  elindulj  a  pénzügyi  szabadság  útján,  akkor  jelentkezz  az
ÉLJ  BŐSÉGBEN  című,  kizárólag  nőknek  szóló  Online  Akadémiára.

Helyek már csak limitáltan.

A  7  HETES  TRÉNING  TOVÁBBI  RÉSZLETEIRŐL  ITT  OLVASHATSZ >>>

Amennyiben egyéb kérdésed lenne, azt most itt jelezheted felém:


    JOIN MY NEWSLETTER!

    Join over 3.000 visitors who are receiving my newsletter that will help you find a way back your heart and reconnect with your feminine side!

    I agree to have my personal information transferred to MailChimp ( more information )

    I hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else. You can unsubscribe at any time.